Coaching

Na de terugkomst van mijn pelgrimstocht ben ik in een groot gat gevallen. Mijn onbetaald verlof zou nog tot januari duren, dus ik hoefde nog niet aan de bak en eerlijk gezegd was ik er ook nog niet aan toe. De twee maanden onderweg hebben me geholpen om de op handen zijnde echtscheiding goed te verwerken, maar ik was nog niet zover dat ik een goed toekomstplan had bedacht. Ondertussen staat ons huis nu te koop, dus een nieuwe fulltime baan is op dit moment niet echt praktisch omdat er binnenkort  veel fysieke en mentale aandacht naar de echtscheiding en de verhuis zal gaan.

Van een vriend en oud collega (van twee bedrijven) kreeg ik de tip dat ik een opleiding zou kunnen volgen met subsidies uit het SOOB-potje. Dit wordt geregeld door STL via Pitstop. Hij legde uit dat je voor een online opleiding bij ‘Maak leren leuker’ €1000,- subsidie kunt krijgen. Je krijgt dan een tablet en toegang tot verschillende cursussen waaronder de cursus mentorchauffeur. Omdat ik veel vrije tijd had en dit mij wel aansprak heb ik er meteen op gereageerd. Na iets meer dan een week werd ik gebeld door een dame van STL die over de goedkeuring van de subsidie gaat. Ze had mijn verhaal gelezen en ze vroeg me of ik niet liever een aantal gesprekken met een loopbaancoach zou willen. Dit omdat ik aangegeven dat ik wel klaar was met iedere dag jakken en jagen en liever een ondersteunende functie zou gaan uitoefenen binnen de transportsector zoals mentorchauffeur. De opleiding die ik wilde kiezen zou mij volgens haar niet veel verder brengen dan ik al was. Ze vertelde dat ze zelf ook loopbaancoach is en binnen vier gesprekken zou ik weten wat ik wil gaan doen in de toekomst. We raakten verder in gesprek en een half uur later wist ik het. Ik ga een coachingsopleiding volgen.

De online opleiding zou met €1000,- volledig gedekt zijn, maar een duurdere opleiding is een ander verhaal. De tweede €1000,- wordt voor de helft terugbetaald en alles daarboven wordt voor 25% gesubsidieerd. Ik heb lang gezocht op internet en de beste prijs kwaliteit/verhouding biedt ICM. Ik schrok wel even van de prijs. Inclusief BTW dik €5000,-. Omdat ik het particulier doe is de BTW voor een deel niet van toepassing, maar desalniettemin blijft het een flink bedrag. Omdat ik nu leef van reservegeld was het voor mij dus geen optie. Tot ik met Kerstmis een cadeautje van mijn moeder kreeg, toen kon ik ineens wel mijn opleiding betalen. 

Gisteren heb ik mijn eerste opleidingsdag gehad en het voelde goed. De combinatie met zen geeft me een sterke basis omdat ik daardoor aandachtig heb leren luisteren zonder direct te oordelen. Ik verwacht in deze opleiding nog wat extra skills te leren waarmee ik in de toekomst collega-chauffeurs kan helpen om (weer) meer plezier in hun werk te krijgen en/of meer uit zichzelf te halen. Binnenkort heb ik één of meer mensen nodig die zich door mij willen laten coachen, hierover meer in mijn volgende blog. 

Tot dan Namasté,

Peter,

Zenchauffeur.

9 gedachtes over “Coaching

  1. Willie Hage zegt:

   Hoihoi
   Ik ben vandaag gestart bij mijn nieuwe werkgever, trekker oplegger, stukgoed.
   Echt heel spannend, wil alles gelijk goed doen 😫 dus mijn lat ligt te hoog, en stressen en twijfelen en onzeker zijn 😰 hoeft daar echt niet, maar t gebeurt mij wel, daar zou ik jou wel bij kunnen gebruiken om zen in de wagen te zitten

   Geliked door 1 persoon

   1. Hoi Willie, wat tof dat je een baan hebt. Ik verwacht dat ik je op het gebied van stress en onzekerheid wel zal kunnen helpen. Het lijkt me leuk om met jou persoonlijk in contact te komen. Kunnen we binnenkort telefonisch of via zoom met elkaar afspreken voor een intakegesprek? laat het me even weten via mijn E-mailadres: zenchauffeur@gmail.com.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s