Over

Hoi, mijn naam is Peter van Caulil,

Ik ben vrachtwagenchauffeur van beroep. Toen ik en aantal jaren geleden erg veel last van stress had ben ik opzoek gegaan naar een manier om daar vanaf te komen. Regelmatig sporten hielp me hierbij maar kon niet voorkomen dat de spanning regelmatig behoorlijk opbouwde. Ik ben op zoek gegaan naar een manier om beter om te gaan met die stress. Zen meditatie heeft me hierbij geweldig geholpen, en het bevalt me zo goed dat ik een opleiding begonnen ben om zen coach / leraar te worden.

Toen mijn lerares me vroeg om deze opleiding te gaan doen omdat ik er wel de juiste basis voor heb voelde ik me zo gelukkig dat ik volgens mij de hele week heb lopen glunderen. Eindelijk heeft al die tegenslag en al dat gepieker dan toch zijn nut gehad. Ik wist ook meteen dat dit is wat ik wil. Omdat het vrij uitzonderlijk is dat een vrachtwagenchauffeur deze opleiding doet vroeg Misha van zen.nl of hij een keertje mee mocht rijden om een promotie filmpje te maken. Het was een bijzondere ervaring voor ons beide en het resultaat was een mooi interview waar Misha samen met een kameraad de muziek voor gecomponeerd hebben. Misha bedacht de term zen chauffeur, die ik later voor deze blog ben gaan gebruiken.

 
Tijdens een sesshin (stilte retraite) ben ik geïnspireerd geraakt om deze blog te gaan schrijven. Voor een deel als zelfreflectie en voor een deel om anderen mee te laten profiteren van mijn groeiproces. Je haalt er uit wat je interesseert en kijkt maar wat het voor jou doet.