Coronagekte

Half Nederland hoeft vandaag niet naar zijn werk. Toch is het nog behoorlijk druk op de weg. Dat is volgens mij deels omdat er veel mensen niet met het openbaar vervoer willen, maar grotendeels ook omdat de mensen ondanks het advies van de regering toch blijven hamsteren. Op de parkeerplaats in Ridderkerk zag ik vanmorgen om 7:30 uur een vrouw rennen met haar winkelwagen alsof ze al te laat was. Een andere vrouw liep met haar winkeltassen onder de arm schuifelend richting de winkel met een bak koffie recht voor zich uit alsof ze recht uit bed kwam. Wat bezielt die mensen toch? Misschien is het verveling, te veel tijd om na te denken en jezelf bang te maken. Ik heb daar geen tijd voor, ik heb het hartstikke druk. Als zombies komen ze op je af met hun winkelwagentjes voor zich uit duwend. Auto’s staan geparkeerd op de meeste onmogelijke plekken. Probeer daar als vrachtwagenchauffeur maar eens zonder schade langs te komen. Met oogkleppen op en een plaat voor de kop rijden ze volle parking op en weten het dan ineens niet meer. Waanzin ten top.

Toch ben ik wel benieuwd hoe het straks verder gaat na deze pandemie. De mensen die nu nog aan het werk zijn dat zijn over het algemeen ook diegene waarbij al een tijd de werkdruk veel te hoog is en de verloning veel te laag. Bizar eigenlijk als je bedenkt dat juist deze mensen nu nog een extra tandje bij moeten zetten om de andere mensen te verzorgen, bevoorraden of beschermen. Het ironische ervan vind ik nog wel dat aan het eind van de maand de helft van mijn loon gebruik gaat worden om de thuiszitters mee te betalen.

En wat doen die mensen zoal… die gaan hamsteren. Die blokkeren mij de weg naar de losplaats om dan in de winkel hun beklag te doen dat de schappen leeg zijn. En als ik dan vanavond nog even na een lange werkdag boodschappen wil gaan doen voor het avondeten pak ik waarschijnlijk zelf op een lege plek.Gelukkig zorg ik er zelf altijd al voor dat ik voldoende eten in huis heb.

Het is van de zotte als je het bedenkt, de regering probeert op allerlei manieren om de verspreiding tegen te gaan en iedereen zoekt de drukte op. De volgende stap van de regering is waarschijnlijk precies de maatregel waar iedereen bang voor is. Ik zou een oproep willen doen aan iedereen: gebruik je verstand. Angst is een slechte raadgever en stress ondermijnd het auto-immuunsysteem wat je zo keihard nodig hebt om jezelf te beschermen tegen de virus.

En nog een vraagje misschien, help de mensen die aan het werk zijn. Ga alsjeblieft niet op de losplaats staan Omdat er geen parkeerplaats in de buurt is, de meeste mensen hebben alle tijd want ze hoeven toch niet naar het werk. En een stukje wandelen is goed voor je, de sportscholen zijn voorlopig toch nog wel dicht. En als vrachtwagen zich in een benarde positie bevindt waaruit hij zit met moeite moet manoeuvreren loop dan niet gewoon door met je winkelwagentje maar blijf even staan en geef de chauffeur de ruimte. Even meekijken is helemaal fijn. Per slot van rekening is de chauffeur ook voor u bezig.

En voor alle collega’s, keep it cool, laat je niet gek maken.

Peter, zenchaffeur

Een gedachte over “Coronagekte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s