De cursus

Het is best wel een spannend avontuur, lesgeven aan een groep vrachtwagenchauffeurs. Veel van de collega’s die ik spreek hierover hebben enige weerstand. Ze vinden het wel interessant dat ik in een betrekkelijk korte tijd een heel stuk rustiger ben geworden en duidelijk beter in mijn vel zit, maar het idee om zelf de stap te nemen is net een brug te ver. De een denkt dat hij dan in een sekte terechtkomt, de ander weer dat het zweverig is, sommige denken dat er een beeld aanbeden moet worden of dat ze alle geneugten van het leven op moeten geven. Er wordt vaak gedacht dat zen gaat over aura’s, karma, chakra’s en reïncarnatie, en dat dit een soort van duistere magie is. Niets is minder waar, zen helpt om op een heldere nuchtere manier naar het leven te kijken. Reïncarnatie kan bijvoorbeeld gezien worden als de verschillende fasen in je leven. Als kind heb je een ander leven dan als adolescent. Als ouder heb je een ander leven dan je hebt als grootouder, en karma is het gevolg van je acties in een eerder leven. Keuzes die je als kind gemaakt hebt kunnen gevolgen hebben voor je leven als volwassene. Als je dit kunt accepteren dan opent dit mogelijkheden voor je toekomst.

De cursus die ik ga geven gaat niet over dergelijke onderwerpen, dit is meer iets voor de gevorderden lessen. Wat ik je kan leren is hoe je mediteert, en ik kan je helpen een beter inzicht te krijgen in je eigen leven. De cursus geeft je enkele handvatten waar je verder zelf mee aan de slag kunt. Mocht je daarna dieper in de materie willen duiken zijn er door heel Nederland vestigingen van Zen.nl waar je de gevorderdencursus kuntvolgen. Maar nu eerst tien enthousiaste vrachtwagenchauffeurs bij elkaar zien te krijgen. De eerste aanmeldingen zijn al binnen en ik kan bijna niet wachten tot het zover is. De cursus ziet er als volgt uit:

Les 1: Zen en zazen
~Uitleg over zen en instructies voor de prettigste zithouding

Les 2: Doelgerichte zen
~Wat is je doel en hoe ga je het bereiken.

Les 3: Concentratie, aandacht en afleiding
~Leren met meer aandacht te leven.

Les 4: Denkmodel
~Het inzichtelijk maken van het denkproces

Les 5: Projectie en selectieve perceptie
~Hoe zie jij de wereld

Les 6: Evaluatie
~Wat heb je geleerd, en hoe ga je er mee verder

Er is door Zen.nl onderzoek gedaan naar de effecten van meditatie, meer informatie vind je hier

Graag zie ik je op deze gratis cursus, of zie ik je vraag tegemoet via mijn blog op de Zenchauffeur Facebookpagina of op de webpagina Zenchauffeur.com

Tot de volgende blog,

Peter,

Zenchauffeur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s