Een nieuwe start

1.220.000 kilometers op de teller, tijd voor een nieuwe vrachtwagen. Natuurlijk wist ik al dat het eraan zat te komen, en omdat veel van mijn collega’s regelmatig vroegen of het geen tijd werd dat ie vervangen ging worden begon ik zelfs op het laatst enigszins ongeduldig te worden. En ineens is het zover,

vrijdag 10 maart belde de planner je nieuwe wagen staat klaar. Oké het is maar werk materiaal, maar het maakt me toch wel weer enthousiast. Wat is er vernieuwt, zijn er nieuwe gadgets, heb ik meer of minder ruimte voor mijn spullen en vooral, hoe rijdt het?

Bij ons op de zaak heb je twee mogelijkheden, Daf  of Iveco. Zelf heb ik nooit iets anders als vaste auto gehad dan Iveco, zelfs mijn lesauto was een Iveco, en ik ben er erg tevreden over. De cabine is in wezen niet veel verandert. Het zijn wat details, nog meer bergruimte, al kunnen ze soms wel overdrijven. Uiterlijk vind ik hem prachtig geüpdatete ik rij er weer netjes bij vind ik. De techniek is hetgeen er het meest aan gewijzigd is. Er zit een mooi muziek en navigatie systeem ingebouwd met de mogelijkheid om onder andere via Bluetooth, usb, of mini Jack je eigen media af te spelen. De techniek om het zuinig en efficiënt rijden te bevorderen is wel even wennen. Als je het goed doet krijg je een complimentje, maar als wat plotseling remt krijg je een melding dat je eerder je gas moet loslaten. Dat de score van je besparing visueel wordt gemaakt en onderverdeeld is in verschillende onderdelen vind ik wel stimulerend. Zo kun je zien waar je op moet letten. Verder zitten er veel toeters en bellen op, ik bedoel letterlijk. Er piept, bromt en knippert wel erg veel af en toe. Vergeet je gordel niet, niet over de lijntjes gaan, afstand houden, en de motor niet te lang stationair laten draaien, want dan krijg je een waarschuwing.

Ergens wel fijn dat de grote lijnen wat de inrichting betreft niet verandert zijn. Ik kon mijn spullen meteen weer op dezelfde plek kwijt als bij de vorige. Toch is het altijd weer een hele verhuis. Verandering is altijd we even wennen, maar het heeft ook voordelen. Door met deze verandering ook meteen wat dingen in mijn leefpatroon te veranderen val je niet zo snel terug in de oude patronen. Ik heb me voorgenomen om ’s avond niet meer te snacken en te snaaien. In plaats van een biertje, noten en chips nu een glaasje water , wortel en een klein stukje kaas. Voor mijn laptop die altijd tegen het dashboard hing met de route 66 als navigatie is nu geen plek meer. Jammer, want het was altijd wel makkelijk. Even in de file bloggen, of soms zelfs op de lange saaie stukken, wat natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling is, maar wel handig. Enerzijds dus beter , anderzijds heb ik nu minder tijd voor mijn blog. Maar ik ben bezig aan een oplossing, de combinatie Google drive en Google documenten zorgen waarschijnlijk voor een goed en veilig alternatief.  Google documenten kun je namelijk via je (android) telefoon gewoon dicteren. De ideeën voor mijn blog kan ik dus gewoon rijdende weg tegen mijn telefoon vertellen, en dan later corrigeren en de puntjes op de i zetten op mijn laptop. Daarna stuur ik dan nog even via mijn redacteur Ton Daiken Akveld die er voor zorgt dat het taal technisch ook nog een beetje klopt.

Al met al vind ik dat we in een prachtige tijd leven, iedere keer zijn er weer mooie nieuwe technische ontwikkelingen. Ondertussen zie ik op spiritueel vlak ook nieuwe inzichten en ontwikkelingen waardoor het leven steeds mooier gaat worden . De zomer zit er aan te komen, ik heb er echt weer zin in. Hopelijk jullie ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s