Boze Belg

Vanmorgen op weg naar mijn laadadres vanuit Frankrijk reed ik op het klaverblad net boven Moeskroen in de richting van Brugge. Bovenaan voegt de baan met het verkeer vanuit Gent in op de invoegstrook voor deze weer invoegt op de snelweg. Er komen twee vrachtwagens aan die voor mij in moeten voegen en een derde doet zijn best om in te lopen op de wagen voor hem. Ik zag al aankomen dat hij mij voor wou zijn, iets hij bij lange na niet kon halen.

Helaas voor hem kon ik ook niet meteen naar links de snelweg op omdat daar een personenauto reed. Toen ik aan het kijken was of ik naar links kon begon hij al wild te knipperen met zijn lichten en te claxonneren. Omdat hij halverwege mij reed zag ik de bui al hangen, ik moet de snelweg op en naar de tweede baan van meneer, zodat hij me rechts in kan halen. Dit agressieve pushen wekte bij mij weerstand op en alhoewel ik nog net voor een personenauto de snelweg op had kunnen schieten deed ik dit niet. In plaats van zijn gas los te laten bleef hij doordrammen waardoor hij uiteindelijk via de vluchtstrook toch maar de wijze beslissing nam om af te remmen en achter me aan te sluiten.

Vloekend en toeterend kwam hij me even later voorbij. Hij snijdt me nog even af en gaat daarna flink in de ankers om dan op zijn gemakkie de eerstvolgende afslag te nemen.  Misschien zijn de verkeersregels in België anders, maar in mijn ogen was hij zelf behoorlijk fout, als je invoegt moet je volgens mij niet het voertuig dat links van je zit gaan inhalen. En dergelijk gedrag als je dan je zin niet krijgt, is natuurlijk helemaal niet professioneel.  Wat denkt hij nu te winnen door mij rechts in te halen, zeker als hij daarna de eerstvolgende afslag moet hebben? Helaas heb ik geen echte dashcam, maar ik begin er nu wel over te denken. Dergelijke ‘collega’s’ verpesten niet alleen de sfeer op de baan, maar zorgen er ook nog eens voor dat we allemaal een slecht imago hebben. Sommige denken dat we nog in de zandbak spelen of aan het knikkeren zijn, waar ze met bluf en agressiviteit kunnen doen alsof ze meer rechten hebben dan een ander.

Gelukkig heb ik mijn rust kunnen bewaren. Met een dergelijke chauffeur vind ik het niet eens de moeite waard om de discussie aan te gaan. Ik heb er al eens zo een gesproken, die zei dat wij eikels waren omdat we 85 km/u rijden. Toen ik hem uitlegde dat wij begrensd zijn op die snelheid, haalde hij zijn schouders op en zei, ga dan voor een andere baas rijden. Geen idee hoe zulke mensen denken en ik wil het ook niet weten. Hopelijk denkt die collega straks wel nog even rustig na over wat er nu precies gebeurde op dat moment, maar ik betwijfel het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s